tirsdag 9. april 2024

Brownie Cookies

Til alle sjokoladeelskere - her er deilig kaffekos lagd på 1-2-3. De smaker deilig sjokolade, er litt sprø utenpå og myke, saftige inni. 


Det blir ca 24 Cookies av denne oppskriften

Du trenger:

400 g kokesjokolade 
50 g margarin
4 egg
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
ca 2 dl små sjokoladeknapper 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader Celsius. Gjør klar to bakebrett med bakepapir
  2. Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Sett til side og la det avkjøle.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. (HUSK: Du skal kunne skrive Ole i eggedosisen uten at det forsvinner før du er ferdig)
  4. Hell i sjokoladeblandingen og bland det forsiktig inn i røren med en slikkepott.
  5. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend inn i røren.
  6. Tilslutt blander du inn sjokoladeknappene.
  7. Legg en mengde med røre på et bakebrett,  bruk en iskuleskje eller ca 1 1/2 ss. Legg de med litt avstand da de flyter ut noe. Jeg hadde to bakebrett som jeg la 3x4 på. (Disse iskuleskjeene er veldig fine å bruke både når man lager cookies og cupcakes - ikke noe søl og man får tømt hele skjeen, ikke noe som henger igjen - så baker du mye anbefaler jeg en slik på kjøkkenet :)
  8. Stek cookiesene midt i ovnen i ca 12 - 15 minutter. De skal være sprø utenpå og myke, nesten litt rå inni, slik som brownies. Så pass på at du ikke oversteker dem :)
  9. Avkjøles på rist (Dra bakepapiret over på risten, da de er litt klissete i bånn når de kommer rett ut av ovnene. Når de begynner å bli kalde er det enkelt å ta de vekk fra bakepapiret)





8 kommentarer:

  1. de er sikkert veldig gode tenkte å prøve de

    SvarSlett
    Svar
    1. De er kjempegode og det er gjort på 1 2 3..... :) Lettvint og godt!

      Slett
  2. Mine fløt helt utover og ble kjempetynne :( Hva gjorde jeg galt tro? Røra virket også ganske tynn. Stemmer det med kun 50 g mel?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oppskriften stemmer. Men det er veldig viktig at du pisker eggedosisen lenge nok slik at den blir tykk og "stiv" slik at du kan skrive i den. Jeg pisker eggedosis i 10 - 15 minutter. Og resten av ingrediensene må du vendes forsiktig inn med en slikkepott (husk å sikte det tørre) - hvis du rører for mye, og ikke vender forsiktig inn, kan nok røren bli for tynn. Så jeg tror at enten har eggedosisen blitt pisket for lite eller resten av ingrediensene blitt rørt for mye inn. Men røren skal være litt flytende og de flyter ut noe, men skal ikke bli helt flate

      Slett
  3. Hei Janne!
    Jeg lagde disse kjeksene i dag, og de ble knallgod! Tusen takk for at du ville dele oppskriften. Hva tenker du om holdbarhet og oppbevaring? Jeg tenkte å oppbevare de i kjøleskapet, og at de kanskje holder et par uker? Mvh FS

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Så koselig at de falt i smak :) Jeg har ikke prøvd å oppbevare de så lenge, da de har forsvunnet så fort her. Men ville oppbevart de i en plastboks i kjøleskapet. Men tenker nok at de kanskje vil bli litt tørre etterhvert og ikke holdt så lenge som 2 uker. Kanskje likegreit å putte de i fryseren, hvis de ikke spises med en gang?
      Mvh Janne :)

      Slett
  4. lurer på om man kan droppe å ha i sjokoladeknappene?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Ja, de kan du droppe. Men anbefaler å ha de i :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly