Dette er en av mine favoritter. Etter jeg oppdaget denne kremen, sluttet jeg å bruke vanlig smørkrem med kakao. Denne kremen passer godt til sjokoladekake, vaniljekake og cupcakes.
Du trenger:
100 g sjokolade - her kan du bruke den sjokoladen vil - lys eller mørk1 egg
100 g romtemperert margarin
80 g melis
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokoladen - enten i micro eller over vannbad.
- Pisk egg og melis luftig til eggedosis
- Pisk deretter inn romtemperert smør. Pisk lenge slik at den blir lett og luftig
- Tilsett tilslutt den smeltede sjokoladen - som nå bør være nok avkjølt - og pisk til den er godt blandet inn og kremen er luftig
Hvis du bruker hvit sjokolade, kan du farge den i flotte farger, slik som på bildene under.
(Husk å bruke pastafarger, ikke vanlige konditorfarger)
Dette var virkelig en god krem. God på smak og god å jobbe med. Takk for at du delte den med meg (og alle andre) :-)
SvarSlettSå bra at den falt i smak :) Jeg synes den er veldig god. Alt jeg legger ut her er laget og smakt på, håper flere ting ville falle i smak etterhvert også :)
SlettNamnam, men hvorfor bruke pastafarver isteden for konditorfarver?
SvarSlettPastafarger er mer konsentrert og du trenger ikke mye av - fargene blir bedre. Konditorfarge er flytende, og da kan kremen bli tynnere
Slettprøvde denne oppskriften i dag.var veldi bra.kommer garantert til å bruke den igjen en annen gang :)
SvarSlettDette er min favoritt :) God sammen med mange kaker og cupcakes :)
SlettHvor mange cupcakes rekker en sånn oppskrift til?
SvarSlettHei, Det kommer an på hvor mye krem du har på hver cupcake. Ville kanskje ha doblet oppskriften hvis du skal ha mye krem på til ca 12 stk
Sletthei jeg er en ellve år gammel jente som elsker å bake. jeg lurte på om hvor man kjøper pasta farge
SvarSlettHei. Så koselig at du elsker å bake - det er kjempegøy! Pastafarger får du kjøpt i nesten alle butikker som selger kjøkkenutstyr nå, som feks Jernia. Ellers i kakebutikker (Cacas i Oslo) eller nettbutikker
SlettHei, denne så spennende ut. Kan jeg blande i oppkuttet jordbær og bruke det som fyll i dåpskake, eller blir denne for kompakt?
SvarSlettHei. Det tror jeg skal gå bra. Hadde nok lagt jordbærene oppå kremen, i istedenfor å blande de sammen, og deretter lagt neste kakedel over
Slett