Frisk gjærbakst med sitron og bringebær- utrolig godt! Kan også lages som snurrer hvis du synes det er enklere å lage enn knuter.
Du får ca 24 bringebærknuter av denne oppskriften
DEIG
Du trenger:
50 g gjær
125 g smør/margarin
4 dl melk
1 dl sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 14 dl hvetemel
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i en bakebolle.
- Smelt smøret og tilsett melken, varmes til ca 38 grader
- Hell væsken over gjæren og rør den ut
- Rør inn salt, sukker, kardemomme, bakepulver og det meste av melet.
- Elt deigen så den blir blank og smidig, men ikke for tørr. Elt inn mer mel hvis behov.
- Sett deigen til heving ca 45 minutter på et lunt sted.
FYLL
Du trenger:
400 g bringebær, friske eller fryste som er tint
100 g smør/margarin, romtemperert
Skall av 1 sitron
2 dl sukker
Slik gjør du:
- La tinte bær renne godt av.
- Bland smør/margarin, sitron og sukker.
- Del den ferdighevede deigen i to. Ikke elt deigen for mye, da blir den vanskelig å kjevle ut.
- Kjevle ut hvert emne til en rektangulær leiv, ca 25 x 50 cm.
- Smør smøret over halve leiven og dryss over bær.
- Brett den usmurte delen over.
- Skjær leiven i 12 strimler og skjær hver strimmel i to, men la de henge sammen i øverst (som en bukse)
- Snurr dem (beina på buksa) og lag en løs knute.
- Legg knutene på bakepapir på et stekebrett.
- La de etterheve i ca 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader
PYNT
Du trenger:
Perlesukker
1 pk mandelflak
Egg eller melk til pensling
Slik gjør du:
- Pensle knutene.
- Dryss på perlesukker og mandelflak
- Stek knutene midt i ovnen i 12 - 14 minutter.
- Avkjøles på rist
Deilig kaffekos, disse forsvinner fort |
Lar du deg friste?
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar