tirsdag 2. april 2024

Bringebærknuter

Frisk gjærbakst med sitron og bringebær- utrolig godt!  Kan også lages som snurrer hvis du synes det er enklere å lage enn knuter.



Du får ca 24 bringebærknuter av denne oppskriften

DEIG

Du trenger:

50 g gjær
125 g smør/margarin
4 dl melk
1 dl sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 14 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  2. Smelt smøret og tilsett melken, varmes til ca 38 grader
  3. Hell væsken over gjæren og rør den ut
  4. Rør inn salt, sukker, kardemomme, bakepulver og det meste av melet.
  5. Elt deigen så den blir blank og smidig, men ikke for tørr. Elt inn mer mel hvis behov.
  6. Sett deigen til heving ca 45 minutter på et lunt sted.

FYLL

Du trenger:

400 g bringebær, friske eller fryste som er tint
100 g smør/margarin, romtemperert
Skall av 1 sitron
2 dl sukker

Slik gjør du:

  1. La tinte bær renne godt av.
  2. Bland smør/margarin, sitron og sukker.
  3. Del den ferdighevede deigen i to. Ikke elt deigen for mye, da blir den vanskelig å kjevle ut.
  4. Kjevle ut hvert emne til en rektangulær leiv, ca 25 x 50 cm.
  5. Smør smøret over halve leiven og dryss over bær.
  6. Brett den usmurte delen over.
  7. Skjær leiven i 12 strimler og skjær hver strimmel i to, men la de henge sammen i øverst (som en bukse)
  8. Snurr dem (beina på buksa) og lag en løs knute.
  9. Legg knutene på bakepapir på et stekebrett.
  10. La de etterheve i ca 30 minutter.
  11. Forvarm ovnen til 225 grader

PYNT

Du trenger:

Perlesukker
1 pk mandelflak
Egg eller melk til pensling

Slik gjør du:
  1. Pensle knutene.
  2. Dryss på perlesukker og mandelflak
  3. Stek knutene midt i ovnen i 12 - 14 minutter.
  4. Avkjøles på rist
Deilig kaffekos, disse forsvinner fort

Lar du deg friste?
Denne oppskriften ble også kåret til nr 3 i konkurransen Norges Beste bakst.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly