søndag 31. mars 2024

Saftig Sjokoladekakefavoritt


Har du ikke prøvd å ha rømme i kake før, bør du prøve det!
Denne sjokoladekaken er så god og saftig, og kommer nok fort til å bli en av dine favoritter også.


Her har jeg lagd den veldig enkel og raskt med vaniljekrem, dekket med melkesjokoladekrem. Men du kan fint bruke denne kakebunnoppskriften med andre kremer og fyll også.

Til kakebunn trenger du:

1 ¼ dl  vann
50 g kakao
150 g smør/margarin - romtemperert
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg - delt
225 g mel
1  ts natron
1 ts bakepulver
1 beger rømme

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 ºC
  2. Smør  to runde kakeformen, 20 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen.
  3. Kok opp vannet i en kjele og rør inn kakaoen. Sett til avkjøling. 
  4. Pisk margarin, sukker og vaniljesukker i kjøkkenmaskinen til det er godt blandet og fått lysere farge, ca 5 minutter.
  5. Tilsett eggeplommene og pisk de godt inn
  6. Bland det tørre og ha det i røren sammen med kakaoblandingen og rømme  Pisk dette godt sammen til alt er godt blandet.
  7. Pisk eggehvitene stive.
  8. Vend forsiktig eggehvitene inn i resten av røren med en slikkepott.
  9. Fordel røren i de to formene og stek midt i ovnen i 30 - 40 minutter.
  10.  Avkjøl kakene på rist
  11. Del så hver bunn i to slik at du har til sammen fire bunner.
Deilig, saftig sjokoladekakebunn

Til fyll trenger du:

1 vaniljestang 
5 dl H-melk
5 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Ha melken i en kjele
  2. Del vaniljestangen på langs å skrap ut frøene.
  3. Ha frøene og stangen i kjelen sammen med melken.
  4. Kok opp under omrøring. Du må piske hele tiden slik at frøene ikke klumper seg.
  5.  Ha eggeplommer, sukker og maisenna i en stålbolle og pisk godt sammen
  6.  Fjern vaniljestangen fra melken og hell melken over eggeblandingen. Rør godt sammen.
  7. Sil så blandingen tilbake til kjelen.
  8. Så varmer du opp blandingen igjen på middels varme. HUSK: Blandingen MÅ ikke koke. Rør godt hele tiden til blandingen tykner.
  9. Ta den av varmen når den har tyknet. Hell over i en bolle og sett den i kjøleskapet til den har blitt helt avkjølt.
  10. Pisk kremfløten og bland sammen med den avkjølte vaniljekremen.


TIPS 1: Hvis du vil spare litt på tiden kan du også kjøpe ferdig vaniljekrem.Jeg må innrømme at jeg ofte gjør det i en travel hverdag når det gjelder vaniljekrem. Gjør du som meg innimellom, da trenger du 2 pk kakefyll med vaniljesmak fra Freia. Jeg liker den best da kremen blir fin og luftig.
TIPS 2: Odense har kommet med en pose mørke sjokoladeknapper som selges i dagligvareforretningene. Disse er veldig gode, og jeg blander de ofte inn i vaniljekremen. En stor suksess :) (Disse ser jeg at dessverre har forsvunnet fra butikkene)



Her har jeg brukt ferdig vaniljekrem og drysset sjokoladeknapper over - tips 1 og 2 - før jeg legger neste bunn over og gjentar


Til krem trenger du:

200 g melkesjokolade
50 g smør/margarin
1 ½ dl kremfløte

Fargerik kakestrøssel til pynt
Pisk eventuelt opp resten av kremfløten og pynt kaken med sprøytet krem

Slik gjør du:

  1. Varm kremfløten til kokepunktet, og ta vekk fra platen
  2. Tilsett sjokoladen i biter og smøret, rør om til sjokoladen er smeltet inn i kremfløten
  3.  Avkjøl kremen til den er smørbar
Kaken er trekt med deilig melkesjokoladekrem

Slik setter du kaken sammen:

  1. Legg en bunn på et kakefat og legg 1/3 av vaniljekremen over. Gjenta med bunn 2 og 3.
  2. Legg siste bunn på toppen og press forsiktig litt ned.
  3. Gå over med en kniv langs sidene og skrap vekk overflødig vaniljekrem hvis noe har kommet over kanten.
  4. Smør til slutt melkesjokoladekrem på toppen og på siden. Pisk opp resten av kremfløten og pyntet kanten rundt.
  5. Dryss rikelig med fargerik kakestrøssel over.
Kaken pyntet med resterende krem og masse kakestrøssel
Pynt med fargerike kakelys - det finnes mange flotte varianter





8 kommentarer:

  1. Fikk boka di i posten din i dag og kan nesten ikke vente til neste bursdag! For en flott bok med masse inspirerende bilder :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Håper boka kan både være til hjelp, inspirasjon og glede :)

      Slett
  2. Hei!
    Er det desse posene du bruker da?
    http://www.freia.no/baking-og-desserter/baking-og-desserter-baking-product-detail/668?pid=2015&dynNav=pDBP2015

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg synes den vaniljekremen er veldig god :) Du kan også bruke andre ferdige vaniljekremer. Men anbefaler å piske litt krem inn i den ferdige piano vaniljekremen hvis du bruker den, så den blir litt mer luftig.

      Slett
  3. Og ingen melis i sjokoladekremen? Den ble helt tynnflytende enda den var helt avkjølt. Kaken er ferdig men den er ikke i nærheten så fin som din.

    SvarSlett
  4. Denne kremen blir alltid smøremyk når jeg lager den, aldri tynnflytende. Har du vært helt nøyaktig med målene? Kremfløten skal ikke kokes, men varmes opp til at den nesten koker. SÅ tar du kjelen av plata og tilsetter sjokolade og smør og rører til alt er smeltet inn i fløten - pass på at det ikke ligger noe igjen i bunn. Så setter du den i kjøleskapet til den stivner og blir kald, blir den litt for kald kan den fort bli litt for hard, så da setter du den bare i romtemperatur. Den har litt samme konsistens som Nugatti eller andre slike smørepålegg.... Men aldri mål på slump, mål nøyaktig!

    SvarSlett
  5. Hei! Hvor saftig skal bunnen bli. Stekte den i 35 min og den slapp på pinnen etter 35 min, men synes den ser litt rå ut likevel. Skulle jeg stekt den litt mer tro? Spennende oppskrift :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Den er litt saftig, og kan virke litt rå når den er varm. Men hvis den slipper pinnen og den slipper kantene i bakeformen, så skal den være ferdig. Steker du den for lenge kan den fort bli tørr igjen. Er du i tvil kan du alltids steke den noen minutter ekstra

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly