Vil du servere boller på en festfylt måte er dette en fin måte å gjøre det på. Her er de fylt med vaniljekrem, men de kan fylles med mye annet godt. Oppskriften gir ca 16 - 20 stk
Hvetedeig
Du trenger:
50 g gjær
4,5 dl melk
125 g sukker
1,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 egg
1/4 ts salt
125 g margarin/smør - romtemperert i biter
ca 900 g hvetemel
Egg til pensling
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i en bakebolle
- Varm melken til ca 38 grader og hell over gjæren. Rør ut gjæren i melka.
- Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver, salt og 2/3 av hvetemelet og elt godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en myk og smidig deig.
- Tilsett til slutt romtemperert smør/margarin i biter og elt dette godt inn i deigen
- La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
- Mens deigen hever lager du rør av aluminiumsfolie, ca 10-12 cm lange. Spray litt formfett på de før du surrer deigen rundt de.
- Når deigen er ferdighevet, rull en tykk pølse av deigen og del den i 18 like store biter.
- Rull hver bit i en tynn pølse som du surrer pent rundt aluminiumsformen du har laget
- La de etterheve i ca 25 minutter,
- Pensle med egg og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca 8 - 10 minutter
Fyll
Du trenger:
1 pk kakefyll med vaniljekrem
Smeltet sjokolade til pynt
Slik gjør du:
- Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken.
- Smelt sjokolade og la det avkjøle noe
- Rett før servering har du kremen i en sprøytepose, og sprøyt kremen inn i hullet på bollene
- Ta en skje i den smeltede sjokoladen og la det renne av skjeen mens du fører den fram og tilbake over bollene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar