torsdag 8. september 2016

Festfylte hveteboller

Vil du servere boller på en festfylt måte er dette en fin måte å gjøre det på. Her er de fylt med vaniljekrem, men de kan fylles med mye annet godt. Oppskriften gir ca 16 - 20 stk

Hvetedeig

Du trenger:

50 g gjær
4,5 dl melk
125 g sukker
1,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 egg
1/4 ts salt
125 g margarin/smør - romtemperert i biter
ca 900 g hvetemel

Egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle
  2. Varm melken til ca 38 grader og hell over gjæren. Rør ut gjæren i melka.
  3. Tilsett sukker, kardemomme, bakepulver, salt og 2/3 av hvetemelet og elt godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en myk og smidig deig.
  5. Tilsett til slutt romtemperert smør/margarin i biter og elt dette godt inn i deigen
  6. La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
  7. Mens deigen hever lager du rør av aluminiumsfolie, ca 10-12 cm lange. Spray litt formfett på de før du surrer deigen rundt de.
  8. Når deigen er ferdighevet, rull en tykk pølse av deigen og del den i 18 like store biter.
  9. Rull hver bit i en tynn pølse som du surrer pent rundt aluminiumsformen du har laget
  10. La de etterheve i ca 25 minutter,
  11. Pensle med egg og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca 8 - 10 minutter

Fyll

Du trenger:

1 pk kakefyll med vaniljekrem
Smeltet sjokolade til pynt

Slik gjør du:

  1. Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken.
  2. Smelt sjokolade og la det avkjøle noe
  3. Rett før servering har du kremen i en sprøytepose, og sprøyt kremen inn i hullet på bollene
  4. Ta en skje i den smeltede sjokoladen og la det renne av skjeen mens du fører den fram og tilbake over bollene




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar