mandag 25. mars 2024

Bollefoccaccia med vaniljekrem og bringebær

Denne bollekaken er veldig god og har en frisk smak av bringebær. Jeg brukte fryste bringebær som jeg hadde tint. Det gjør at det blir litt mer klin på kaken . Vil du unngå dette anbefales friske bringebær, men det har ikke noe å si på smaken, kun utseendemessig.


Denne oppskriften er beregnet på en liten langpanne.


Du trenger:

25 g gjær
3 dl melk
75 g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
1/4 ts salt
75 g margarin/smør - romtemperert i biter
ca 500 -600 g hvetemel

1 pakke vaniljekrem
ca 250 g bringebær

Eventuelt melisglasur til pynt
(Melis blandet ut med litt vann og sitronsaft)

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle
  2. Varm melken til ca 38 grader og hell over gjæren. Rør ut gjæren i melka.
  3. Tilsett sukker, kardemomme, salt, egg og 2/3 av hvetemelet og elt godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  4. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en myk og smidig deig.
  5. Tilsett til slutt romtemperert smør/margarin i biter og elt dette godt inn i deigen
  6. La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
  7. Smør en liten langpanne eller dekk den til med bakepapir.
  8. Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv på samme størrelse som langpanna. Ha den opp i langpanna og dytt den godt ut i kantene. La deigen etterheve i ca 30 minutter
  9. Lag mange groper i deigen som du fyller med vaniljekrem
  10. Dryss bringebær over og trykk de litt ned i deigen
  11. Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca 18 - 20 minutter

Lag groper som du fyller med vaniljekrem


Legg på godt med bringebær. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar