Denne bollekaken er veldig god og har en frisk smak av bringebær. Jeg brukte fryste bringebær som jeg hadde tint. Det gjør at det blir litt mer klin på kaken . Vil du unngå dette anbefales friske bringebær, men det har ikke noe å si på smaken, kun utseendemessig.
Du trenger:
25 g gjær3 dl melk
75 g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
1/4 ts salt
75 g margarin/smør - romtemperert i biter
ca 500 -600 g hvetemel
1 pakke vaniljekrem
ca 250 g bringebær
Eventuelt melisglasur til pynt
(Melis blandet ut med litt vann og sitronsaft)
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i en bakebolle
- Varm melken til ca 38 grader og hell over gjæren. Rør ut gjæren i melka.
- Tilsett sukker, kardemomme, salt, egg og 2/3 av hvetemelet og elt godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en myk og smidig deig.
- Tilsett til slutt romtemperert smør/margarin i biter og elt dette godt inn i deigen
- La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
- Smør en liten langpanne eller dekk den til med bakepapir.
- Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv på samme størrelse som langpanna. Ha den opp i langpanna og dytt den godt ut i kantene. La deigen etterheve i ca 30 minutter
- Lag mange groper i deigen som du fyller med vaniljekrem
- Dryss bringebær over og trykk de litt ned i deigen
- Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca 18 - 20 minutter
Lag groper som du fyller med vaniljekrem |
Legg på godt med bringebær. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar