tirsdag 2. april 2024

Gulrotkake med sitronkrem

 Dette er en gulrotkake med hasselnøtter og deilig sitronkrem som er frisk på smak. Den blir best om du lager den dagen i forveien, slik at den kan stå i kjøleskapet og godgjøre seg over natten :) Det er ikke brukt hvetemel i oppskriften.





Oppskriften er beregnet til en springform, 20 cm

Kaken

Du trenger:

225 g gulrøtter, finrevet
revet skall  av 1 appelsin
200 g malte hasselnøtter
1,5 ts bakepulver
3 egg
150 g sukker

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Dekk bunnen av formen med bakepapir og smør sidene
  3. Skrell gulrøttene og riv de. Blandes sammen med skallet fra en appelsin. (Husk at det hvite fra skallet ikke skal være med)
  4. Mal mandlene og bland med bakepulver og blandingen av revne gulrøtter og appelsin
  5. Del eggene. .
  6. Pisk eggeplommene sammen med 75 g sukker til eggedosis og vend inn gulrotmassen.
  7. Pisk eggehviten stive og tilsett litt og litt av det gjenværende sukkeret (75 g) mens du pisker.
  8. Vend så stivpiskede eggehviter inn i eggedosis/gulrotrøren.
  9. Ha røren i bakeformen og stek midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter
  10. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den over på rist

Sitronkrem

Du trenger:

200 g Philadelphia naturell
3 ss melis
Revet skall av 2 sitroner
1 dl kremfløte

Pynt

Gulrøtter laget av marsipan (du trenger litt marsipan, farget med oransje og grønn pastafarge)

Slik gjør du:

  1. Rør  Philadelphia sammen med sitronskall og melis.
  2. Kremen piskes stiv og vendes forsiktig inn.
  3. Smør kremen over kaken.
  4. Ha på pynten
  5. La kaken stå i kjøleskapet natten over før den serveres.

Marsipangulrøtter

Rull en pølse med oransje marsipan. Del den i 8 store like biter
Rull hver bit til 8 kjegler, som du lager noen striper på, for å få litt gulroteffekt. Lag en liten fordypning på toppen av gulrøttene, slik at vi får festet den grønne kvasten på gulroten.
Trill en tynn, liten pølse av grønn marsipan, og del i tre deler. Sett de sammen til en liten kvast, fukte fordypningen på gulroten med en liten pensel og fest den grønne kvasten fast i gulroten.

La kaken stå over natten i kjøleskapet, da blir den best :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly