mandag 4. mars 2024

Sjokolademarengs

Dette er for virkelige søtmomser. Søt og deilig kos, som holder seg lenge. 
Ofte får man eggehviter til overs og man lurer på hva man skal gjøre med de. Å lage marengs er en ide. Jeg har hatt smeltet sjokolade i røren for å få en smak av sjokolade. Små, søte marengs kan man også farge og bruke som pynt på kaker


Oppskriften gir ca. 16 roser

Du trenger:

3 eggehviter
180 g sukker
100 g sjokolade 

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen og la den stå å avkjøle seg mens du gjør det andre
  2. Ha eggehviter og sukker i en bolle som tåler å stå over vannbad.
  3. Rør til sukker og eggehvitene har nådd 60 grader
  4. Hell væsken i en kjøkkenmaskin og pisk til marengsen har blitt stiv.
  5. Hell romtemperert, smeltet sjokolade over marengsmassen. Bruk en slikkepott og vend sjokoladen inn. Sjokoladen trenger ikke å bli helt blandet inn i røren, da det er bare pent med litt striper :)
  6. Sprøyt små roser på en bakeplate dekket med bakepapir. Brukte sprøytetipp 1M fra Wilton. Har du ikke store sprøytetipper kan du også bruke en spiseskje og legge 16 topper på bakeplata.
  7. Tørkes i ovnen på 110 grader i ca. 1 time.
  8. La de stå i ovnen til ovnen har blitt kald.
  9. Hvis de oppbevares på et mørkt, tørt sted holder de lenge (Men forsvinner fort hvis du har noen søtmomser i huset)
Sprøyt marengsmassen på en bakeplate med bakepapir. Ulike sprøytetipper gir ulike marengs.

Du kan blande litt pastafarger i marengsmassen for å gi marengsen en farge også

Disse kan du også bruke til å pynte kaker med




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar