torsdag 24. juli 2014

Sjokoladekake med eple

Frukt i kaker er alltid godt, det gir en frisk smak. Her har jeg bakt en sjokoladekake med epler i en liten langpanne. Du velger selv om du vil ha syrlige eller søte epler, og om du vil bruke lys eller mørk sjokolade.

Du trenger:

200 g kokesjokolade
200 g smør/margarin
200 g sukker
5 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 epler skåret i små biter (gjerne Granny Smith)

Slik gjør du:

  1. Varm stekeovnen til 175 grader, sett risten nederst i ovnen
  2. Dekk en liten langpanne med bakepapir
  3. Del sjokoladen i biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn (ca 1 min). Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. (Du skal ha den i til slutt, så den avkjøler seg mens du gjør det andre)
  4. Visp smør og sukker til en lys og luftig smørkrem. (Se tips om visp)
  5. Visp deretter inn ett egg om gangen, husk å visp godt mellom hvert egg.
  6. Bland mel og bakepulver.
  7. Bruk en slikkepott og vend mel/bakepulver, eplebiter og avkjølt sjokolade i smørkremen.
  8. Fordel røren i langpannen.
  9. Stekes nederst i ovnen i ca 35 minutter til den er gjennomstekt.
  10. Avkjøles på rist før du skjærer den opp i ruter.
Røren fordeles i en liten langpanne

Sjokoladekaken er ferdigstekt

Skjæres opp i ruter og serveres med en god kopp kaffe eller te :)


TIPS: Har du en slik visp (Flexi Beater) som tilhører kjøkkenmaskinene til Kenwood, er den veldig fin å bruke til slike typer kakerører som dette. Den skraper med seg all røre langs kanten og bunn.

Kenwwod Flexi Beater




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar