mandag 18. mars 2024

Hvetekake med vanilje og bringebær

I fare for å repetere meg selv, sier jeg igjen: "Ingenting er så godt som fersk gjærbakst". Og når du i tillegg legger til litt vaniljekrem og bringebær så kan det vel nesten ikke bli bedre.



Denne oppskriften passer til en springform, 24 cm.

DEIG

Du trenger:

75 g smør/margarin
2 1/2 dl matfløte
25 g gjær
1/2 dl sukker
En klype salt
Ca 500 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Smelt smør/margarin og tilsett matfløte. Varm væsken til 38 grader.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i væsken ved å røre.
  3. Tilsett salt, sukker og hvetemel til du får en passe deig. Husk: Ikke ta alt hvetemel i bollen med en gang, men tilsett litt og litt mot slutten slik at du er sikker på at deigen ikke blir for tørr.Beste gjærdeigen får man når den er litt klissete :)
  4. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 45 minutter.

FYLL

Du trenger:

1/2 pk  vaniljekrem
ca 3 ss bringebærsyltetøy

Slik gjør du:

  1. Dekk bunnen av springformen med matpapir og smør sidene.
  2. Del deigen i to, den ene delen litt større enn den andre. Kjevle den største halvparten til en sirkel litt større en springformen.
  3. Ha leiven oppi springformen og pass på at du får en kant rundt som er ca 2 cm høy. 
  4. Smør bringebærsyltetøy utover bunnen. Ha deretter over vaniljekrem og smør den utover.
  5. Del den andre delen av deigen i 6 biter og rull til pølser.
  6. Dekk hvetekaken med et gitter av de seks bitene, slik man gjør når man lager fyrstekake.
  7. Sett til etterheving i ca 30 minutter
Lag et gitter av de seks pølsene som du trykker litt flate

PENSLING OG PYNT

Du trenger:

1 egg til pensling
1/2 pakke mandelskiver til pynt
Melis

Slik gjør du:

  1. Når hvetekaken er ferdig med å etterheve, pensler du den med et lett sammenpisket egg.
  2. Dryss over mandelskiver
  3. Hvetekaken stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca 30 - 40 minutter
  4. Avkjøles på rist
  5. Når hvetekaken er avkjølt strør du litt melis over som pynt
Ferdigstekt

Dryss melis over før servering




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar