Ikke noe er så fristende som deilig nybakt gjærbakst. Nå kan du friste med duftende, nybakte horn med epler og mandler til kaffekosen.
Denne oppskriften gir 16 horn
Du trenger:
50 g gjær
125 g smør
2 dl matfløte
3 ss sukker
3 eggeplommer
7 - 8 dl hvetemel
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i bakebollen.
- Smelt smøret i en kjele og tilsett fløten. Varm til 38 grader (fingervarmt)
- Hell over gjæren og løs gjæren opp.
- Tilsett eggeplommer, sukker og det meste av hvetemelet
- Arbeid deigen sammen til den blir fin og glatt og ikke klisser.
- La deigen heve på et lunt sted i ca 45 minutter.
FYLL
Du trenger:
1/2 dl mandler
25 g smør
1/2 dl sukker
Eplesyltetøy
TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.
TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.
Slik gjør du:
- Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå til de er malte.
- Tilsett smør og sukker og kjør ytterligere til alt er godt blandet.
Deilig mandelfyll |
PYNT
Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler
Slik baker du hornene:
- Del deigen i 2 og kjevle den til sirkler.
- Del hver leiv i åtte biter
- Ha ca 1 ts mandelfyll og litt eplesyltetøy/eplebiter på hver bit
- Rull sammen fra den brede siden og legg snippene med spissen ned på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar