søndag 3. mars 2024

Horn med epler og mandler

Ikke noe er så fristende som deilig nybakt gjærbakst. Nå kan du friste med duftende, nybakte horn med epler og mandler til kaffekosen.


Denne oppskriften gir 16 horn

Du trenger:

50 g gjær
125 g smør
2 dl matfløte
3 ss sukker
3 eggeplommer
7 - 8 dl hvetemel

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i bakebollen.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett fløten. Varm til 38 grader (fingervarmt)
  3. Hell over gjæren og løs gjæren opp.
  4. Tilsett eggeplommer, sukker og det meste av hvetemelet
  5. Arbeid deigen sammen til den blir fin og glatt og ikke klisser.
  6. La deigen heve på et lunt sted i ca 45 minutter.

FYLL

Du trenger:

1/2 dl mandler
25 g smør
1/2 dl sukker

Eplesyltetøy

TIPS: Du kan lage ditt eget eplefyll. Skrell to epler og del de i biter. Kok på svak varme sammen med 2 ss sukker og 2 ss vann til de er blitt myke.

Slik gjør du:

  1. Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og la maskinen gå til de er malte.
  2. Tilsett smør og sukker og kjør ytterligere til alt er godt blandet.
Deilig mandelfyll

PYNT

Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler

Slik baker du hornene:

  • Del deigen i 2 og kjevle den til sirkler.



  • Del hver leiv i åtte biter
  • Ha ca 1 ts mandelfyll og litt eplesyltetøy/eplebiter på hver bit
  • Rull sammen fra den brede siden og legg snippene med spissen ned på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
  • La de stå og etterheve i ca 20 - 30 minutter
  • Pensle med egg og dryss over perlesukker og hakkede mandler
  • Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8 minutter
  • Avkjøles på rist

Deilig ferske horn....

.....som du kan servere til kaffekosen.

De er helt uimotståelige!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar