fredag 1. mars 2024

Banankake

Bananer gjør kaker saftige og gir de god smak. Bruk bananer som et godt modne når du baker, da får du den beste smaken. Kaken er uten noe form for krem da jeg synes kaken er god i seg selv og er full av sjokoladebiter. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Men du kan fint steke den i runde former, dele i flere lag og ha fyll i den.

Jeg har en liten langpanne med lokk og håndtak, og den er super. Flott å bake i, spesielt hvis man skal ta med seg kaken et sted - om det er til skolen, jobb eller klubben.
 Denne oppskriften passer perfekt i en slik liten langpanne.

Du trenger:

5 bananer
4 egg
325 g sukker
175 g smør/margarin
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 3/4 dl melk
150 g sjokoladeknapper/hakket sjokolade

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader Celsius
  2. Dekk en liten langpanne med bakepapir.
  3. Mos bananene.
  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  5. Smelt smøret.
  6. Bland smør og melk vekselsvis med tørre.
  7. Tilsett bananmos og sjokoladeknapper/hakket sjokolade til slutt og bland alt.
  8. Hell røren i formen og la kaken steke midt i ovnen i 25 - 30 minutter.
  9. Avkjøles på rist




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar