Hjemmelagde fløtekarameller er ypperlig å lage til jul - så enkelt og så utrolig godt. Passer flott som en spiselig gave. Du kan fylle de i små konfektformer eller skjære de i biter når massen har stivnet :)
Disse er enkle og raske å lage.
Du trenger:
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en kjele, gjerne en teflonkjele hvis du har.
- Kok opp mens du rører jevnt hele tiden
- La den koke til den når 120 grader, tar ca 10-15 minutter.
- Har du ikke et sukkertermometer koker du i 10-15 minutter til massen begynner å tykne, og tar en test på den gammeldagse måten. Ta opp en skje av massen og putt den i et glass kaldt vann. Hvis karamellen stivner er røren ferdig.
- Dekk en brødform eller lignende med bakepapir i bunnen
- Hell over røren og legg det i kjøleskapet til det stivner.
- Skjæres i biter.
- Eller du kan fylle røren i små konfektformer og sette det kaldt til det har stivnet.
Hjemmelagde karameller er jo så innmari godt, og så smart å lage de i minimuffinsformer! :) Men hvordan gikk det da du tok de ut? Satte papiret seg fast i karamellen??
SvarSlettJeg har ikke opplevde at de har satt seg fast i papiret. Jeg lar de alltid stå kaldt før servering, og da kommer de lett ut av papirformen. Jeg har også sett at de har begynt å selge slike små konfektformer på vanlige matvarebutikker, som jeg tenkte jeg skulle prøve i år. Kjøpte noen fine på Rema 1000 som jeg håper også fungerer bra :)
Slett