lørdag 4. august 2012

Skumkake/Kokosboller

Bursdagsselskap på 80-tallet inneholdt ofte en skumkake. Nå har jeg ikke sett de på en stund. Men jeg fant min gode, gamle oppskrift fra den tiden. Det hvite skummet egner seg godt til å farge med pastafarger.



Dette er en kake som ikke skal stekes
Du trenger:
4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Glasur: (Til Kokosboller må mengde glasur dobles)
1 plate kokesjokolade (melke-/nøttefri - fås kjøpt i helsekostforretninger)
1 valnøttstort stykke kokosfett (Delfiafett)
3 - 4 ss kokosmasse

Fremgangsmåte skumkake:
  1. Legg gelantinen i bløt i kaldt vann
  2. Visp eggehvitene stive og bland i sukker og vaniljesukker, litt om gangen
  3. Klem vannet godt ut av gelantinen og smelt den i det kokende vannet
  4. Rør gelantinen i eggehvitemassen og visp kraftig i ca 5 minutter i en kjøkkenmaskin
  5. Dryss litt kokosmasse på et fat og sett ringen fra en springform oppå.
  6. Slå marengsmassen i ringen og sett det hele kjølig for å stivne
  7. Løsne ringen fra kaken med en myk kniv og løft den av
  8. Smelt sjokoladen sammen med kokosfettet over vannbad eller i micro, og smør glasuren over kaken
  9. Dryss kokosmasse over
  10. Sett kaken kjølig til glasuren er stiv

Fremgangsmåte kokosboller:
  1. Sprøyt ut små topper med sprøytetipp 1M, eller lag små topper med en skje på et smurt bakepapir
  2. Sett de i kjøleskapet til de har stivnet.
  3. Smelt sjokolade og delfiafett og dypp kokosbollene i sjokoladen.
  4. Vend de i kokos før sjokoladen stivner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar