Denne pastaen er veldig god, her får du et kakelokk med god sjokoladesmak
![]() |
Enkel bryllupskake trukket med sjokoladepasta. |
Den kan være litt tung å jobbe med. Synes du den blir for tung, kan du tilsette litt marsipan eller sukkerpasta, for å gjøre den litt smidigere.
Det du må passe på med denne massen, siden den består av sjokolade, er at om den blir for varm så smelter den.
Du trenger:
500 g sjokolade
250 g sirup
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller mikrobølgeovnen.
- Varm sirupen i en kjele til den er lunken.
- Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i en pose.
- Klapp flat og fjern vakuum og steng posen. Den skal nå ligge til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. 1 døgn eller til den stivner.
- Når den har stivnet vil du merke at den er ganske hard, så du må kna den godt opp for at den skal kunne brukes. Synes du den er altfor hard kan du varme den noen få sekunder i mikrobølgeovnen - men pass på så den ikke smelter.
- Når pastaen er blitt smidig og lett å jobbe med kan du kjevle den ut å bruke som lokk på kake eller du kan lage små dekorasjoner av den, som for eksempel blomster.
Takk for tips.Denne skal jeg bruke og legger jeg det på bloggen skal jeg linke til deg:)
SvarSlettHvor mye blir dette? Er det nok til en 25-30 cm kake som er 6-8 cm høy tror du?
SvarSlettDen kaken på bildet er 24 cm i diameter, og hadde litt igjen (men husker ikke høyden på kaken). Så jeg tror det skal holde til 25 cm ihvertfall. 30 cm tør jeg ikke å si noe om......
SlettEt lite spørsmål.... Hva slags sirup bruker du? Sånn helt vanlig lys/mørk sirup som man får kjøpt i alle butikker? Eller en spesiell? Har sett enkelte oppskrifter på nettet til ting der man må ha en spesiell "gjennomsiktig" sirup....
SvarSlettTakk for hjelpen. :)
Jeg bruker alltid lys sirup. Den får du tak i over alt og er billig. Mange bruker også glukose i sukkerpastaer, men man kan fint bruk lys sirup istedet for :)
SlettSå greit. Ja, det får man jo tak i overalt. Da må denne oppskriften prøves ut snart. Tusen takk for svar. :)
SlettHvor lenge kan den ligge på benk eller kjøleskap?
SvarSlettDet har jeg ikke noe eksakt svar på, bruker det jeg lager i løpet av en ukes tid og det går helt greit.. Men den inneholder sirup og sjokolade, noe som har lang holdbarhet i seg selv. Så jeg ville sett det an litt hvis det er snakk om at du har noe til overs. Skal du lage pastaen i forveien, ville jeg kanskje ikke laget den noe tidligere enn en uke i forveien.
SlettHei! Den så spennende ut! Har du brukt kokesjokolade eller melkesjokolade?
SvarSlettHva slags kake synes du egner seg best?
Mvh
Kenneth
Hei Kenneth - her har jeg brukt dronningssjokolade som jeg synes er en god sjokolade til kakebruk og fåes tak i over alt. Melkesjokolade har jeg ikke prøvd, da den i utgangspunktet er litt "mykere" en kokesjokolade. Men ville nok hatt en god smak - så bør prøves en gang :)(kan prøve seg frem med 100 g melkesjokolade og 50 g sirup og se hvordan den er å jobbe med)
SlettDenne kaken her var et sukkerbrød med kakao og hadde appelsinmousse som fyll. Egner seg fint til alle kaker vil jeg tro, alt er jo smak og behag :) Men kaker som har et friskt og fruktig fyll eller bruk av bær synes jeg er best så det ikke blir for tungt med altfor mye sjokolade.....
Hei. Så flott kake 😍 kan jeg bytte ut vanlig kokesjokolade med hvit kokesjokolade? Mvh Elin
SvarSlettHei. Det skal kunne gå an å bytte ut med hvit sjokolade, men mulig du trenger litt mindre sirup. Anbefaler at du prøver deg litt frem. Mvh Janne
Slett