lørdag 4. august 2012

Sjokolademuffins med ekte sjokolade

Dette er en muffinsoppskrift hvor det er brukt ekte sjokolade i stedet for kakao. Veldig gode og saftige muffins.  De er fulle av sjokoladesmak og kan fint serveres som de er, uten noe krem. 





Denne oppskriften gir ca 12 muffins

Du trenger:
300 g kokesjokolade i biter
300 g smør
5 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
  1. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikro. Å smelte noe over vannbad betyr at du setter en kjele med vann på en plate og koker opp. Sett en bolle over kjelen og rør til det har smeltet. Hvis du smelter i mikro så putter du smør og sjokolade i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Sett på mikroen i 1 minutt. Ta bollen ut og rør. Sett bollen tilbake i 30 sekunder. Ta ut og rør. Hvis smøret og sjokoladen fremdeles ikke har smeltet, setter du bollen inn igjen i 30 sekunder til. La det stå å avkjøle mens du pisker eggedosis.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis
  3. Ha sjokoladen i eggedosisen
  4. Rør inn mel og bakepulver
  5. Hell røren i muffinsformer, ca 2/3 fulle
  6. Stekes ved 160 grader i ca 20 - 25 minutter midt i ovnen

2 kommentarer:

  1. Bruker du store eller normale muffinsformer?
    På bildet ser det ut som vanlige men jeg halverte oppskriften og får alikevel ca 20 stk

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Jeg bruker vanlige, men jeg steker de i et muffinsbrett så jeg fyller de ganske mye slik at de vokser over kanten og blir store....
      Hmmm....ellers så vet jeg ikke helt hvorfor. Dette skal jeg sjekke opp neste gang jeg baker de...

      Slett