Dette er en
muffinsoppskrift hvor det er brukt ekte sjokolade i stedet for kakao. Veldig gode og saftige muffins. De er fulle av sjokoladesmak og kan fint serveres som de er, uten noe krem.
Denne oppskriften gir
ca 12 muffins
Du
trenger:
300 g kokesjokolade
i biter
300 g
smør
5 egg
1,5 dl
sukker
2 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
Slik gjør du:
- Smelt sjokolade og smør
over vannbad eller i mikro. Å smelte noe over vannbad betyr at du setter
en kjele med vann på en plate og koker opp. Sett en bolle over kjelen og
rør til det har smeltet. Hvis du smelter i mikro så putter du smør og
sjokolade i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Sett på mikroen i 1 minutt.
Ta bollen ut og rør. Sett bollen tilbake i 30 sekunder. Ta ut og rør. Hvis
smøret og sjokoladen fremdeles ikke har smeltet, setter du bollen inn
igjen i 30 sekunder til. La det stå å avkjøle mens du pisker eggedosis.
- Pisk egg og sukker til
eggedosis
- Ha sjokoladen i eggedosisen
- Rør inn mel og bakepulver
- Hell røren i muffinsformer,
ca 2/3 fulle
- Stekes ved 160 grader i ca
20 - 25 minutter midt i ovnen
Bruker du store eller normale muffinsformer?
SvarSlettPå bildet ser det ut som vanlige men jeg halverte oppskriften og får alikevel ca 20 stk
Hei. Jeg bruker vanlige, men jeg steker de i et muffinsbrett så jeg fyller de ganske mye slik at de vokser over kanten og blir store....
SlettHmmm....ellers så vet jeg ikke helt hvorfor. Dette skal jeg sjekke opp neste gang jeg baker de...