Denne massen egner seg godt til å trekke kaker med. Den blir helt hvit i fargen. Du kan tilsette pastafarger hvis du vil ha farge på den og eventuelt aroma for spennende smak.
![]() |
En av mine aller første kaker dekket med marshmallowfondant |
Vil du ha sjokoladesmak kan du bytte ut litt av melisen med kakao - men da får du en brun fondant. (Som er å anbefale som et utgangspunkt hvis du skal farge den svart)
Du trenger:
200 g marshmallow2 ss vann
2 ss delfia matfett
ca 300 g melis
Fremgangsmåte:
- Ha marshmallow og vann i en bolle og sett i microbølgeovnen på full styrke i ca 2 minutter til marshmallowen smelter eller eser kraftig opp.
- Tilsett 2 ss smeltet matfett, jeg foretrekker å bruke Delfia men du kan også bruke Flott matfett. Rør dette inn i marshmallowen
- Tilsett melis litt og litt og rør godt. Kna inn melisen godt med hendene mot slutten. Da skjenner du best hvordan konsistensen er. Den skal ikke bli for tørr. Blir den for tørr vil du oppleve at den fort kan revne når du skal dekke kaken med den.
- Pakk den godt inn i plast og oppbevar den i romtempratur. Jeg synes alltid det er greit å la den hvile noen timer før jeg bruker den
Bruk kakao med rød farge for å få en blodig farge, denne har jeg prøvd og funnet selv. Fordig vi bruker kakao når vi vil heve den rød fargen til red velvet cake, som du vet.
SvarSlettHilsen
Shahrazad