Mulighetene er mange når det gjelder disse små kakeballene. Her har jeg laget kuleis :)
Fargen på isen kan du endre, alt etter hva slags iskrem det skal være - sjokolade, jordbær pistasj, vanilje osv. Bruk fargerik kakestrøssel og fyll iskjeksen med småsjokolade som nonstop, smarties eller lignende.
Disse vil forsvinne fort :)
Fargen på isen kan du endre, alt etter hva slags iskrem det skal være - sjokolade, jordbær pistasj, vanilje osv. Bruk fargerik kakestrøssel og fyll iskjeksen med småsjokolade som nonstop, smarties eller lignende.
Disse vil forsvinne fort :)
Du trenger:
- Kremmerhus - iskjeks
- Kakeballer laget i form eller av kakerester og krem/smeltet sjokolade som du triller til små baller (ping pong ball størrelse)
- Hvit sjokolade smeltet med ca 1 ss delfiafett pr 100 gram
- Litt lys rosa pastafarge (eller annen pastafarge hvis du vil ha annerledes farge på iskremen )
- Lollipop-pinner
- Nonstop, smarties eller lignende
- Kakestrøssel
- Litt smeltet og uttynnet sjokolade til toppen
Begynn med å skjære av toppen på iskjeksen, slik at den passer sammen med størrelsen på kakeballen som skal settets oppå. Skjær vekk en liten bit i bånn, slik at pinnen akkurat kommer igjennom. Bruk en kniv med litt tagger og sag forsiktig, så vil du ikke ha noe problemer med å skjære vekk noe av kjeksen.
Tips: Fyll opp kjeksen med småsjokolade, men dette gjøre du helt på slutten etter du har dyppet kakeballen i sjokolade og skal sette fast kjeksen til isen.
Dypp lollipop-pinnene i litt smeltet sjokolade først.
Deretter putter du de inn i kakeballene. Legg de i kjøleskap til sjokoladen har stivnet, slik at kakeballene sitter fast i pinnen. Hvis ikke kan kakeballene dette av pinnen når du skal dyppe de.
Så dypper du de i den smeltede sjokoladen, pass på at du får dekket hele kakeballen. Men denne gangen skal du ikke la alt renne av før du setter de til tørk.
Tre kjeksen på pinnen, fyll med småsjokolade og skyv den opp til kakeballen. Kjeksen vil sette seg fast i den smeltede sjokoladen. Hvis du ikke har latt all sjokolade renne av kakeballen, vil du få litt som renner ned av kulen. Da får du en fin effekt - isen pleier jo å smelte litt :) Sett de så til tørk i kjøleskapet slik at de blir litt kalde.
Mens de står til tørk, smelter du litt sjokolade som du tilsetter litt delfiafett i slik at den blir tynnere og litt flytende. Finn frem kakestrøssel, slik at du har det klart. Det finnes mange fine kakestrøssel i flotte farger, kjøp flere farger og bland de sammen til din egen favorittblanding.
Hell så forsiktig over litt smelte sjokolade og la det renne litt nedover. Hell over litt kakestrøssel og sett gjerne en rød nonstop eller smarties på toppen til pynt.
Kos deg :)
I min leting etter muffins i iskjeks, så kom jeg over dette innlegget ditt!! Så slik skal det bli i bursdagen tenker jeg!! Teste det ut før den store dagen...
SvarSlettSkal titte mer her inne også!
Muffins i iskjeks er noe jeg også har ville prøve, men i Norge så selges ikke de kremmerhusene som står av seg selv (mao flat bunn - jeg har lett men ikke funnet ihvertfall)Men disse er enkle å lage og veldig gode, barna liker de veldig :)
Slett