torsdag 12. mai 2016

Bananis

Var kanskje du også en av de som elsket frosne bananer som liten? :) Det var jeg - og dette er en litt fornyet versjon som egner seg godt til servering. Dette passer utmerket i barneselskap som ekstra snacks, i tillegg til kakene. Det er veldig enkelt og fort gjort å lage. Disse kan også barna være med å lage selv. Bananer som er mellommodne passer best. De er kjempegode, og her i huset lages det ofte som snacks eller dessert  :)




Dette trenger du til 9 bananis:
3 bananer 
200 g sjokolade
1 1/2 ss delfiafett eller rapsolje

Slik går du frem:
  1. Gjør klar en fjøl, lite brett e.l, som du dekker med bakepapir. 
  2. Skrell bananene og skjær vekk endene
  3. Del hver banan i 3 like store biter.
  4. Stikk en ispinne ned i hver bananbit.
  5. Sett de på fatet og putt de i fryseren. (Siden bananene er kuttet rett av har de en flate å stå på mens den andre flaten stikker du inn pinnen, slik at de blir stående på hodet)
  6. La de stå i fryseren i ca 30 minutter
  7. I mens smelter du sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen sammen med litt defiafett eller rapsolje. (Grunnet til at vi tilsetter litt fett eller olje er at da er det lettere å få dyppet bananene i sjokoladen - ellers kan fort sjokoladen bli litt for tykk til det formålet)
  8. Hent så bananene fra fryseren og dypp de en og en i sjokoladen. Pass på at hele bananen blir dekt med sjokolade. Hold de over bollen slik at overflødig sjokolade får rent av. (Husk:Sjokoladen stivner fort når bananene er kalde)
  9. Strø på forskjellig kakestrøssel som pynt og sett de tilbake på bakepapiret med ispinnen opp i været.
  10.  Serveres halvfrosne 

Disse kan du la stå i fryseren opptil en ukes tid, i en plastboks. Ta de ut av fryseren og la de tine ca 30 minutter i kjøleskap før de serveres.


2 kommentarer:

  1. Men dette var jo smart:) med banan og 70% sjokolade, event sjokolade med tagatesse, så blir det et greit alternativ til alt det hvite sukkeret vi putter innpå:) Deler dette på facebooksiden til min bakeblogg MAMMAS-BAKERI:)Ha en fin søndag.

    SvarSlett
  2. Smart og veldig godt :) Alt søtt og godt trenger ikke alltid å inneholde så mye hvitt sukker nei - og banan og mørk sjokolade slår aldri feil :)

    SvarSlett